Europontoons was te gast bij het televisieprogramma Ondernemend Nederland, bekijk het filmpje (2 min) en krijg een indruk van ons bedrijf.
Werken vanaf het water biedt voordelen voor aannemers. Nieuwe ruimte wordt gecreëerd en bestaande infra wordt niet extra belast. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken moet een drijvend werkplatform worden gecreëerd. Europontoons levert niet alleen pontons, maar produceert deze ook zelf.
Productie van pontons
Bij pontons is het belangrijk dat de maatvoering goed is, dus het staal wordt met een laser gesneden. Vervolgens worden de pontons uit dit staal gefabriceerd en geheel gestraald. Daarna wordt het binnenwerk gecoat, het dek geplaatst en de buitenzijde afgelakt. De pontons worden helemaal geperst om er voor te zorgen dat alle zuurstof uit de pontons is gehaald. Dit gaat roestvorming tegen en maakt de pontons ook duurzamer. Als laatste worden de pontons getest in het water op onder andere de maatvoering.
De pontons kunnen eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden en worden ook veel gebruikt voor werkzaamheden aan de kade. De pontons van tegenwoordig voldoen allemaal de EU richtlijnen (CE markering), dit was vroeger niet altijd zo. Zo was de staaldikte soms wel 2,5 mm. Tegenwoordig is de staaldikte 4 mm en dat is zeker belangrijk verandering.
Veilig werken met pontons
Als leverancier van pontons merkt Europontoons dat de marktvraag verandert. Veiligheid is een steeds belangrijker aspect waar op ingespeeld wordt door het treffen van nieuwe maatregelen. Zo kan Europontoons de pontons leveren met:
- een certificering die voldoet aan de eisen van de ILT. Het certificaat heeft een uniek certificeringsnummer die ook op het ponton aanwezig is. Het certificaat is 10 jaar geldig;
- een eigen uniek serienummer;
- een CE (zie een voorbeeld CE formulier)
Daarnaast kan Europontoons ook helpen met nieuwe certificering voor een specifieke samenstelling met de pontons (bijvoorbeeld met een kraan) of ouder materieel dat in uw bezit is.